keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Ympäristötaide

Tällä harjoituskerralla toteutimme ympäristötaideteoksen pienryhmissä. Aihetta ei oltu juurikaan rajattu ja teokset sijoittuivat yliopiston lähiympäristöön. Materiaalit löytyivät ympäristöstä. Meidän ryhmän teos koostui roskista, jotka löytyivät luonnosta. Kokosimme niistä lintutorniin ikään kuin kaupungin siluetin. Teoksen teemana on ihmisen ja luonnon kohtaaminen ikävällä tavalla ihmisen roskatessa luontoa ja sen vaikutukset eläimiin. Teoksen sijainti on perusteltu teemaan liittyväksi, sillä lintutornista näkee hyvin suoalueelle, jossa on paljon lintuja pesimässä.

Ennen

Jälkeen

Kaupungin siluetti


Koen, että ympäristötaide soveltuu hyvin koulumaailmaan. Sen ohella voi tutkia lähiympäristöään ja löytää sieltä uusia ulottuvuuksia, joita ei muuten välttämättä tulisi huomattua. Nuoret ovat yleisesti ottaen kiinnostuneita luonnosta ja ympäristöstä, joten tämän tapainen roskista koottu teos voi avata silmät sille, kuinka paljon luontoa oikeasti roskataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palaute toisille ryhmille

Ryhmä 3 - performanssi  Ryhmän teos otti vahvasti kantaa nykyajan kulutustottumuksiin ja niiden vaikutuksista luontoon. Performanssi oli h...