keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Lopputyö

Tänään aloitimme kurssin lopputyön suunnittelua pienryhmissä. Ideoita tuli mukavasti, ja olimme ryhmän kanssa yhtä mieltä siitä millaisen teoksen haluamme toteuttaa - ja millä välineillä. Koko luokan yhteisenä teemana on tulevaisuus.

Ryhmäni keskittyy maailman turvallisuuteen ja turvattomuuteen koskien muun muassa terrorismia, ihmisoikeuksia, seksuaalista väkivaltaa, suvaitsemattomuutta, sotia, konflikteja ja pakolaisuutta. Aiheet ovat siis todella isoja ja vakavia. Pääsimme ryhmäni kanssa tänään teoksen suunnittelun tasolle. Tarkoituksena on tehdä jonkinlainen valopallo, jonne tulee sisälle eri värisiä valoja. Pallo on tarkoitus muodostaa pajunoksista, jonka päälle virittelemme kankaan. Valojen eteen laitamme pahveja, joihin on leikattu erilaisia kuvioita liittyen aihepiiriin. Näiden kuvioiden on tarkoitus heijastua valopallon sisältä kankaaseen. Vielä on epäselvää, tuleeko tämä toimimaan, mutta teemme kokeiluja! Toiveenamme on tehdä pallosta mahdollisimman iso, ainakin 2 metriä halkaisijaltaan.


-----

Seuraavana suunnittelupäivänä haimme lähimetsästä pajunoksat ja aloimme väkertämään niistä isoja renkaita. Halkaisijasta ei tullut ihan kahta metriä, mutta tarpeeksi suuri kuitenkin. 





-----

Kun suuria renkaita oli valmiina kolme, aloimme liittämään niitä yhteen. Se onnistuikin yllättävän helposti, emmekä tarvinneet ympyrän keskelle tukipilaria. Valmis pallero pysyi hyvin kasassa pelkän rautalangan avulla. Tässä vaiheessa teoksemme suunnitelma muuttui radikaalisti alkuperäisestä. Päätimme luopua harsokankaasta kokonaan, koska pajunoksat rautalankoineen näyttivät niin kivalta, ettemme halunneet peittää sitä. Jotain teos kuitenkin vielä tarvitsi, joten seuraava suunnitelma oli laittaa eri värisiä lankoja palleron jokaiseen tyhjäksi jäävään kohtaan. Lankojen eri värit kuvastavat eri teemoja, joita mietimme jo suunniteluprosessin alussa teokseemme. Sinänsä siis aihe ei ole muuttunut, teos on vain ottanut erilaisen ulkomuodon. Innostuimme langoista tosi paljon, ja ne näyttävät paremmalta kuin mitä alkuperäinen suunnitelmamme oli. Saimme myös paljon kehuja jo tässä vaiheessa muilta ja aika moni myös toivoi, että pääsisi palleron sisälle ikään kuin majaan. 





-----

Lopulta päätimme jättää yhden aukon pallerosta avonaiseksi, jotta sen sisälle pääsee. Teoksesta muodostui näin olleen ikään kuin turvapallo, jonka sisään voi mennä suojaan maailman ahdingolta. Työryhmä testasi sen toimivuuden.



-----

Kurssin lopputöiden katselmuksessa osa porukasta uskaltautui menemään palleron sisälle. Joidenkin mielestä olo tuntui kuin häkkieläimeltä, jotkut puolestaan kokivat sen kodikkaaksi yksiöksi. 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palaute toisille ryhmille

Ryhmä 3 - performanssi  Ryhmän teos otti vahvasti kantaa nykyajan kulutustottumuksiin ja niiden vaikutuksista luontoon. Performanssi oli h...